جهش تولید با مشارکت مردم
جمعه 7 اردیبهشت

باهمکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

استاد علی راهجیری

استاد علی راهجیری متولد سال ۱۳۱۷ در رشت بود.استاد راهجیری به «زبدة‌الکتاب» مشهور بودند.

وی فرزند سرهنگ ابوطالب راهجیری بوده و در مکتب استادان بزرگ خوشنویسی همچون زرین‌خط، محمّد فرزیب، ابوالفضل موسوی کجوری، حسن و حسین میرخانی و علی ­اکبر کاوه بزرگ شدند. او سالیان زیادی به تعلیم هنرجویان در انجمن خوشنویسان ایران پرداخت و خوشنویسان زیادی از آموزش های این استاد بهره بردند.
در تاریخ ۲۱ اردیبهشت۱۴٠٠ دار فانی را وداع گفتند.

* لقب استاد علی راهجیری

دانش و اطلاعات بسیار فراوان استاد راهجیری درباره خط نستعلیق و شناخت ابزار خوشنویسی جوری بود که ایشان با عنوان(دانشنامه خوشنویسی)یا (زبدة الکتاب)مشهور بودند.

* آثار پژوهشی استاد علی راهجیری

استاد راهجیری علاوه بر مهارت زیادی که در خوشنویسی داشت، در زمینه تحقیق و پژوهش نیز فعال بود و آثار پژوهشی متعددی نیز داشت که از این آثار او می‌توان به کتاب‌های «تذکره خوشنویسان معاصر»، «تاریخ مختصر خط»، «سیر خوشنویسی در ایران»، «زندگانی و آثار عمادالکتّاب» و «تذکره خوشنویسان ایران» اشاره کرد.
او کتاب‌های دیگری نیز نوشته بود که انتشار نیافته بودند، از جمله  کتاب «ادب‌التعلیم» که این کتاب شامل نکاتی از هشت استاد بزرگ و تجربیات خود ایشان بود و استاد معتقد بود کتابی بی‌نظیر از نکات خوشنویسی نستعلیق است.

* فعالیت های هنری استاد راهجیری

استاد راهجیری در چندین دهه فعالیت هنری خود موفق به نوشتن ۱۵ جلد کتاب به خط نستعلیق و شکسته نستعلیق پرداخت و نام برخی از آثار کتابتی او عبارت‌اند از: مناجات پیر هرات، صد پند لقمان، کتاب ملستان اثر میرزا ابراهیم مدایح نگار و…

* مراسم نکوداشت استاد علی راهجیری

در مرداد سال ۱۳۹۸ مراسم نکوداشت استاد علی راهجیری به پاس چند دهه آموزش و پژوهش که در عرصه خوشنویسی، در موزه خوشنویسی ایران برگزار شده بود.