جهش تولید با مشارکت مردم
جمعه 14 اردیبهشت

باهمکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

رئیس شورای عالی، استاد غلامحسین امیر خانی

امیرخانی 1  انجمن خوشنویسان  ایران

  استاد غلامحسین امیرخانی درسال 1318 ، در طالقان به دنیا آمد. پس از به پایان بردن دوره ابتدایی ، مدتی در بازار به کار آزاد پرداخت ، سپس به آموختن فن خط روی آورد و با ممارست فراوان در زمینه این هنر سرآمد گردید. استاد امیرخانی از سال 1340 در ادره کل هنرهای زیبا به سمت خطاط استخدام شد. از مشاغل دیگر وی می توان به مدیریت انجمن خوشنویسان ایران ، مدیریت فرهنگسرای ارسباران ( هنر) اشاره کرد. وی در سال 1387نشان درجه یک فرهنگ و هنر را دریافت کرد. غلامحسین امیرخانی از سن هفت سالگی به مدرسه رفت. با به پایان بردن دوره ابتدایی ، مدتی در بازار به کار آزاد پرداخت ، سپس به آموختن فن خط روی آورد و با ممارست فراوان در زمینه هنر خوشنویسی سرآمد گردید.امیرخانی کلاس اول دبستان را در زادگاهش گذرانده است، خانواده این خوشنویس پس از گذراندن کلاس اول، مجدد به تهران منتقل می شوند. او دوره ابتدایی را در خیابان ظهیرالاسلام، مدرسه مسعود سعد می گذراند و بعد از دوره ابتدایی به صورت شبانه ادامه تحصیل می دهد.

امیرخانی انجمن خوشنویسان ایران 2

سال ۱۳۳۸ سالی است که افتخار ورود غلامحسین امیرخانی را به عرصه خط و خوشنویسی، به طور جدی و حرفه ای، در خود دارد. در این سال یکی دیگر از نقاط عطف زندگی این خوشنویس شکل می گیرد: «در سال ۱۳۳۸ به صورت حرفه ای به سمت خوشنویسی گرایش پیدا کردم و با انجمن خوشنویسان ایران و مرحوم «استاد سید حسین میرخانی» آشنا شدم. مکتب هنری، اخلاقی و شخصیت پرجاذبه ایشان یکی از آن نقاط عطف دیگری بود که در زندگی من پیدا شد. «سید حسین میرخانی» در قدم گذاشتن من به این راه تأثیر زیادی داشت. شخصیت ایشان به لحاظ اخلاقی مرا جذب کرد. جوانان و نوجوانان تشنه محبت هستند و هرجا نشانه ای از این احوالات ببینند، مجذوب می شوند."

استادان و مربیان:غلامحسین امیرخانی درس خط را در محضر استادانی چون سیدحسین میرخانی و سیدحسن میرخانی فراگرفت. علاوه برآن وی از خط نوشته های استادانی چون میرعمادالحسنی ، میرزای کلهر ، عمادالکتاب ، علی اکبر کاوه و چند تن دیگر تعلیم و سرمشق گرفت. آثار ادبی و موسیقی تأثیر زیادی بر استاد امیر خانی گذاشته اند. او با استادان موسیقی و ادبیات زیادی رابطه داشته است اما وقتی نام کسانی را که بر او تأثیر گذار بوده اند، سووال میشود، فقط به استادش مرحوم سید حسین میرخانی اشاره می کند او می‌گوید: «سید حسین میرخانی موسیقیدان بزرگی بود و کمانچه ایشان جزو کمانچه های تراز اول بود. این را استاد بنان می گفت و من خودم شخصاً از ایشان شنیدم.غلامحسین امیرخانی با محمد رضا شجریان همکلاس بوده اند و هر دو شاگرد سید حسین میرخانی.

امیرخانی 2 انجمن خوشنویسان ایران

*لیست تألیفات آثار استاد امیرخانی* 

   

     

   

    

   

   

   

   

   

 

  1. دیوان حافظ
  2. آداب الخط امیرخانی
  3. ترکیب‌بند مولانا محتشم کاشانی
  4. رسم‌الخط امیرخانی
  5.  ترجیع‌بند هاتف اصفهانی
  6.  مشق تمنی
  7. گزیده غزلیات خواجوی کرمانی
  8.  پیام مهربانی
  9. تضمین گلچین سعدی
  10. قصیده قرآنیه
  11.  رباعی‌های خیام
  12.  بهار در پاییز
  13.  چکامه‌ای به یادبود دکتر حشمت جنگلی طالقانی
  14. جلوه‌های نیاز مناجات منظوم منسوب به حضرت علی
  15. سرو سایه‌فکن
  16. مشق نام لیلی
  17.  آیین خوش‌نویسی
  18. مناجات شعبانیه
  19.  چند برگی از قرآن مجید
  20.  نامه به فرزند
  21. قصه عشق ایاز
  22.  امیرخانی از جوانی تا استادی
  23. راز خط در آثار استاد غلامحسین امیرخانی
  24. صحیفه هستی
  25.  مقدمه ای بر دو روزنامه شرف و شرافت
  26. آفتابی در سایه
  27. بررسی زندگی و آثارخوشنویسی استاد امیرخانی
  28. قلم اندازهای عاشقانه
  29. غزلیات حافظ
  30.  دعای کمیل
  31. روش خوشنویسی نستعلیق
  32. قطعات منتخب خوشنویسی از مثنوی مولوی
  33. قطعات منتخب  از مولانا محمد فضولی
  34. آیینه خانه
  35. نوروز روز یگانگی 
  36. طلعت حق 1
  37. طلعت حق 2
  38. طلعت حق 3